99. Konvent Společenství Úplňku – NU BEER Bar

Publikováno dne: 06.04.2018

Vzhledem k tomu, že na mě Konvektikl vychází tak jednou za 6 let, velmi pečlivě jsem vybíral, kam bratry beru. Jedna moje část je velmi konzervativní a tak nepíšu nic dopředu, nedávám srazy mimo srazový čas a snažím se držet v Praze, takže nikoho netahám (až na výjimku), třeba do Strašnic, Kobylis, nebo Počernic.

Takže jsme se, už jako po několikáté potkali na schodech sv. Ludmily na Míráku. Protože jsme tady v okolí už všude byli, ani zkušení bratři nevěděli, kam je zavedu. Po cestě jsme ochutnali „domácí“ produkci Ber8, lehoučké, pitelné pivo a na rozdíl od premiéry se dalo i docela pít.

Nu Beer bar se specializuje na česká craftová piva, výběr je poměrně pestrý, na čepu je cca 20 piv, i když někdy rozdílné kvality. Pokud ale pivo nechutnalo, byla to spíše chyba v pivovaru, než v ošetření piva. Celému baru vládla hezká a komunikativní slečna slovenské národnosti, jejíž výslovnost přiváděla, paradoxně tu starší část naší společnosti k šílenství. Dokonce začali padat návrhy na společnou procházku lesíkem. Slečna naštěstí zachovala důstojnost sobě i nám!

Jídla byla spíše barová, hamburgery, klobásy, párky, hranolky. Ale bratři se netvářili nijak nespokojeně. Na počest slečny jsme popili borovičku a vodku s pepřem. Stanovili definitivní datum degustace vodky … to si už nepamatuji. A shodli jsme se na tom, že si cca 40 % našich setkání nikdo nepamatuje. Spořádaně jsme se rozešli do domovů (tedy já jo). Už se těším na 100. Konvektikl, který bude příště!

www.nubeerbar.cz

 
  9 3 2 3 3 2 4 26
  7 4 2 3 2 2 3 23
  8 5 3 3 3 4 4 30
8 5 3 4 3 3 4 30
  8 3 2 3 3 3 4 26
  8 3 3 2 2 3 3 24
  48 23 15 18 16 17 22 159

Jeden komentář k článku:
“99. Konvent Společenství Úplňku – NU BEER Bar”

  1. Forbidden píše:

    159 bodů a hezké dělené 40 místo. Zajímavé je srovnání s dalšími hospodami na stejném místě. Například Pivnice u bazénu podobných kvalit tehdy zdaleka nedosahovala. Také si všimněte trojek u obsluhy. Ta holka byla fakt milá a snažila se. Její kolega za pípou jí skvěle sekundoval. Pro mne jednoznačně na 5. Jídlo klasické barové, jak píše bratr Icen. V nabídce burgerů mi chyběl „klasik“. Na něm se teprve pozná, jaké maso majitel zvolil a jak mistrně svou nabídku myslí. Co naplat, maso dělá až 80% chuti burgeru! Pokud držíte v nabídce výhradně pálivé a ochucené omáčky chuť masa to razantně potlačí.

Komentáře

Pro přidání nového komentáře k tomuto článku, se musíte nejprve přihlásit.

Webdesign: Kabris|NET